Conform deciziei Autorității pentru Digitalizarea României, informațiile cu privire la incidența cazurilor de COVID-19 în România nu se publica în continuare pe platforma stirioficiale.ro odată cu ridicarea stării de alertă pe teritoriul României, iar ultima actualizare a informațiilor a avut loc pe 22 iunie 2022. Arhiva datelor este în continuare disponibilă public. Conținutul acestei platforme este migrat pe covid19.stirioficiale.ro.

Informații din surse sigure

O sursă de informare corectă, nealimentată de panică poate ajuta populația României să fie vigilentă în felul în care accesează, asimilează și distribuie rafalele de știri prezentate în media. Informați-vă doar din canalele media oficiale și verificați informațiile de fiecare dată.

Acest proiect este realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică, în cadrul Code for Romania Task Force și în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Hotărâri și legislație

Ministerul Sănătății

Comunicate de presa Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

Astăzi, 2 aprilie, este momentul simbolic în care umanitatea, ca urmare a unei rezoluții a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite din 2007, își îndreaptă atenția către persoanele care suferă de autism. Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului ne face să ne reamintim faptul că la nivel global peste 70 de milioane de oameni suferă de autism. În România, mai mult de 25.000 de ființe umane, dintre care peste 11.000 sunt copii, au această dizabilitate.

Distribuie pe

„Prin intermediul Programul Național de Sănătate Mintală și Profilaxie în Patologia Psihiatrică Ministerul Sănătății alocă resurse necesare pentru diagnosticarea timpurie a acestei afecțiuni și pentru asigurarea tratamentului adecvat de-a lungul vieții. Desfășurăm de asemenea împreună cu partenerii norvegieni un program care să asigure creșterea gradului de conștientizare și îmbunătățirea capacităților membrilor comunității, a părinților, profesioniștilor din domeniul asistenței medicale primare, educației și protecției sociale pentru a sprijini copiii expuși  cu tulburări de sănătate mintală și pentru îmbunătățirea accesului lor la serviciile de îngrijire a sănătății. Știu că este loc de mai mult și de mai bine. Trebuie să activăm, nu doar asupra dimensiunii medicale a autismului, ci pentru a crea o lume în care toate persoanele cu autism să își poată atinge potențialul maxim prin creșterea înțelegerii și a acceptării. Persoanele diagnosticate cu autism au nevoie de programe de asistență medicală profesioniste, însă avem obligația să le asigurăm integrarea în sistemul educațional și pe piața muncii.

Le mulțumesc profesioniștilor din domeniul sănătății care sunt implicați în asistența medicală complexă a persoanelor cu autism. Împreună putem veni în sprijinul semenilor noștri care au autism, astfel încât viața lor să fie mai bună și mai sigură!”, a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Ministerul Sănătății sprijină inițiativele instituțiilor publice, organizațiilor neguvernamentale și voluntarilor individuali care participă, prin diverse acțiuni, la Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.

Distribuie pe