Află ce trebuie să faci în contextul pandemiei COVID-19

Informații din surse sigure

O sursă de informare corectă, nealimentată de panică poate ajuta populația României să fie vigilentă în felul în care accesează, asimilează și distribuie rafalele de știri prezentate în media. Informați-vă doar din canalele media oficiale și verificați informațiile de fiecare dată.

Acest proiect este realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică, în cadrul Code for Romania Task Force și în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Hotărâri și legislație

Grupul de suport tehnico-științific

HOTĂRÂREA NR.1 din 29.01.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României

În temeiul art. 8^2 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare, coroborat cu Hotărârea nr.3 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), Grupul de suport tehnico-științific funcționează ca organism de suport tehnic al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), sens în care hotărârile acestuia sunt supuse spre aprobate CNSSU. 

Distribuie pe

În data de 29.01.2020 la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc ședința a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, urmare a declarării stării de urgență pentru sănătatea publică cu impact internațional din cauza noului Coronavirus. În cadrul ședinței s-a făcut o analiză de către reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății și Ministerului Apărării Naționale, care a relevat lipsa sau insuficiența echipamentelor de protecție necesare internevției pentru transportul pacienților suspicionați sau confirmați cu noul Coronavirus. 

 

Descarcă de aici textul integral al Hotărârii.

Distribuie pe