Conform deciziei Autorității pentru Digitalizarea României, informațiile cu privire la incidența cazurilor de COVID-19 în România nu se publica în continuare pe platforma stirioficiale.ro odată cu ridicarea stării de alertă pe teritoriul României, iar ultima actualizare a informațiilor a avut loc pe 22 iunie 2022. Arhiva datelor este în continuare disponibilă public. Conținutul acestei platforme este migrat pe covid19.stirioficiale.ro.

Informații din surse sigure

O sursă de informare corectă, nealimentată de panică poate ajuta populația României să fie vigilentă în felul în care accesează, asimilează și distribuie rafalele de știri prezentate în media. Informați-vă doar din canalele media oficiale și verificați informațiile de fiecare dată.

Acest proiect este realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică, în cadrul Code for Romania Task Force și în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Ultimele informații oficiale

Grupul de Comunicare Strategică

Informare de presă 5 aprilie 2020, ora 8:52pm

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a efectuat o vizită de lucru astăzi, 5 aprilie a.c., pe granița de vest, la punctele de trecere a frontierei Nădlac II și  Nadlac I, pentru a verifica la fața locului cum se desfășoară tranzitul camioanelor de marfă, respectiv al autoturismelor.

Distribuie pe

Vizitele de lucru de astăzi la cele două puncte de pe frontieră, precum și cea de ieri la PTF Calafat, au ca scop verificarea modului de funcționare a culoarului realizat din România, astfel încât timpii de așteptare să fie limitați la minim. 

Reamintim faptul că au fost create facilități pentru șoferii de TIR care aduc mărfuri în România, în sensul că  s-au simplicat formalitățile de intrare în țară, iar traficul de autoturisme a fost redirecționat către Nădlac I, astfel încât punctul de la Nădlac II să fie tranzitat doar de către autocamioane.

În cadrul vizitei de lucru, ministrul Ion Marcel Vela a avut întâlniri cu reprezentanți ai Poliției de Frontieră, ai Ministerului Sănătății, dar și cu prefectul județului Arad, pentru armonizarea măsurilor luate până în prezent și pentru identificarea altor soluții pentru eficientizarea tranzitării frontierei.

În acest moment, la punctul de trecere a frontierei Nadlac II controlul pentru camioane se desfășoară pe 14 artere, iar la Nadlac I, pentru autoturisme, tranzitul se realizează pe 7 artere.
Toate punctele terestre de trecere a frontierei sunt suplimentate, în această perioadă, cu personal MAI, dar și cu militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale, care vin în sprijinul angajaților Poliției de Frontieră.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela,  a mulțumit pentru eforturile depuse tuturor angajaților din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății, Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Apărării Naționale și autorităților locale care își desfășoară activitatea în aceste puncte de frontieră și fac posibil ca timpii de așteptare să fie reduși în condițiile date, iar controlul și tranzitul de mărfuri să se realizeze fără probleme.
Au fost apreciate, și cu această ocazie, eforturile deosebite depuse de toți cei care sunt prezenți la granițe, în linia întâi, eforturi care duc la rezultate extrem de eficiente, dar și la o susținere deosebită în lupta împotriva Coronavirusului.

Distribuie pe