Află ce trebuie să faci în contextul pandemiei COVID-19

Informații din surse sigure

O sursă de informare corectă, nealimentată de panică poate ajuta populația României să fie vigilentă în felul în care accesează, asimilează și distribuie rafalele de știri prezentate în media. Informați-vă doar din canalele media oficiale și verificați informațiile de fiecare dată.

Acest proiect este realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică, în cadrul Code for Romania Task Force și în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Ultimele informații oficiale

Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a organizat în Municipiul București centre de recoltare a probelor pentru testele pentru COVID-19. 

Astfel, persoanele care suspectează că au contactat virusul SARS-CoV-2 și care se pot deplasa cu mijloace proprii de transport, pot merge la aceste centre unde vor fi testate. 

Distribuie pe

Înainte de deplasarea către centrele de testare apelați call-centerul DSP București (021 9462) pentru a afla care este cel mai apropiat centru și programul de funcționare. 

Nu vă deplasați cu mijloace de transport în comun (publice sau private) dacă suspectați că sunteti pozitivi la virusul SARS-CoV-2! În cazul în care nu aveți posibilitatea să vă deplasați cu mijlocul propriu de transport (mașină personală) puteți solicita în continuare DSP București testarea la domiciliu. 

Adresele centrelor de recoltare și alte detalii găsiți accesând link-ul:
http://www.ms.ro/2022/01/22/masuri-urgente-in-bucuresti-si-ilfov-pentru-cresterea-accesibilitatii-la-testarea-covid-19-si-pentru-reducerea-timpului-de-asteptare-pentru-pacientii-care-solicita-testarea-la-domiciliu/

Distribuie pe